Friday 7 June 2013

Cep bankacılığı



Cep bankacılığı

CEP BANKACILIĞI


[caption id="attachment_13" align="alignnone" width="218"]Cep bankacılığı nedir ? Cep bankacılığı nedir ?[/caption]

Bankalar son dönemde gelişen teknoloji ile paralel hareket etmeyi başararak yepyeni sistemlere ulaşmıştır. Kısa zaman içersinde etkinliğini gösteren akıllı telefonlar bankaların adeta şubeleri galine gelmiştir. Telefonlara yüklenen uygulamalar sayesinde hangi bankanın müşterisi iseniz o bankadan hizmet alabilirsiniz.

Etkinlik ve kullanımı bakımından önemli bir yere sahip olan bu telefonlar ile yepyeni bir dünyaya adım atmak mümkün kılınmıştır. Cep bankacılığı sayesinde banka hesabınızı güvenli ve hızlı bir şekilde cep telefonunuz üzerinden kontrol altına alabilirsiniz. Teknoloji ile barışık olanlar için farklı güzellikleri de beraberinde getiren bu sistem sayesinde tüm bankacılık işlemleri sıra bekleme derdi olmaksızın gerçekleştirilebilmektedir.

Yapılan çalışmalar ve alınan güvenlik tedbirleri sayesinde etkinlik kanıtlanmış güvenlik duvarları bulunmaktadır. Değişen yüzleri sayesinde hemen herkes tarafından basit şekilde kullanılabilmektedir. Tek yapmanız gereken akıllı telefonunuz ile uyumlu olan ve bankanıza ait uygulamaları telefonunuza yüklemektir. Kullanılmaya başladığı günden bu yana artan kullanımı gösteriyor ki ilerleyen zamanlarda farklı avantajları da beraberinde getirecektir.

Dakikalar içersinde havale eft yapmak fatura ve diğer kurum ödemelerinizi gerçekleştirmek döviz almak satmak ve hesabınızla ilgili tüm dökümlere ulaşmak artık hayal değil. Hem de siz nerede iseniz bankanız da orada olacak. Sunduğu güzellik kolaylık ve avantajları sayesinde değişen modellere önderlik eden cep bankacılığı güvenlik önlemlerini her geçen gün biraz daha geliştirmeyi başaran nadide yapılardan olmayı başarmıştır.

CEP BANKACILIĞI NEDİR

Yoğun çalışma temposu ve gelişen teknoloji ile birlikte artık banka işlemlerimizi bile güvenilir ve kolay bir şekilde cep telefonlarımızdan yapmaktayız. Hem zaman kazanmak amacıyla hem de güvenilir olmasından dolayı cep telefonları üzerinden yapılan ödemeler ve transferler kolaylıkla gerçekleştirilmektedir.

Cep bankacılığı nedir


diye sorarsanız cep telefonları üzerinde kolaylıkla ve güvenilir bir şekilde para gönderme aynı zamanda para alma sistemidir. Bu sistem Garanti Bankası İş Bankası ve Akbank tarafından uygulanır. Her bankanın sistemleri birbirine benzemektedir. Ancak kullanımları farklı olabilmektedir. Cep bankacılığı nedir sorusuna verebileceğimiz bir başka yanıt ise; cep telefonlarımızdan kısa mesaj(SMS) yardımı ile facebook sayfasındaki cepbank uygulamalarından iphone ve android uygulamalarından para göndermek istediğimiz cep telefonuna güvenli ve kolay bir şekilde para transferini gerçekleştirebildiğimiz bir sistemdir.

Her bankanın kendine ait bu sisteme özel cep telefonlarımızdan para transferi yaparken her kesin o numaraya atacağı 4 haneli bir numara bulunmaktadır. Kısa mesaj atılırken bu 4 haneli numaralara mesaj atılır. Bu hangi bankayı tercih ettiğimize bağlı olarak değişmektedir. Genelinde para transferi yaparken para yollayacağımız numara ve göndermek istediğimiz miktar aralarında boşluk bırakılarak tercih ettiğimiz bankanın 4 haneli numarasına kısa mesaj(SMS) gönderilerek kolay ve güvenli bir şekilde para transferi gerçekleştirilmiş olur.

Bu sistem sayesinde zamandan önemli ölçüce tasarruf etmiş oluruz. Yani bankaya kadar gitmemiz veya atm ye gitmemize gerek yoktur bu sistem sayesinde cep telefonlarımız artık bir cep bankası işlevi görmektedir.Cep bankacılığı

0 comments:

Post a Comment